top of page
Thuisbatterij zonnepanelen.jpeg

Teruglever boete
Vandebron

Lekker is dat, heb je zonnepanelen en dan komt er een terugleverboete. Vandebron is de eerste, maar zal niet de enige zijn die de terugleverboete gaat gebruiken om het nederlandse stroomnet te stabiliseren. Allereerst is het belangrijk te begrijpen waarom Vandebron de keuze maakt voor deze boete, daarnaast is het belangrijk wat jij kan doen om dit te voorkomen. Hieronder vind je meer informatie. Hoor je graag meer van een van onze adviseurs dan kun je ook een gratis adviesgesprek aanvragen. Ben je al bekend met de informatie en ben je op zoek naar een thuisbatterij, vraag dan een offerte aan.

Waarom een boete en hoe die te voorkomen.

Energieleveranciers kopen stroom in en verkopen die aan huishoudens. Als zij teveel stroom inkopen, of wanneer wij teveel stroom opwekken, dan moet de energieleverancier die stroom ergens kwijt. Dit kost hun geld. 

Heel simpel gezegd rekenen zij hun kosten dus door naar waar voor hen de oorzaak ligt.

Om terugleveren te voorkomen kan je op 2 manieren handelen. Het is mogelijk de omvormers uit te zetten of het vermogen te dempen. (dit kan met een EMS 'energie management system') 

Of je kan een batterij aansluiten die de overtollige stroom opslaat en ontlaad op de juiste momenten. Hierdoor behoud je de opgewekte stroom voor eigen gebruik.

Een combinatie van een EMS met batterij is nog een interessante optie die tot leuke extra verdiensten kan leiden. Zo kun je bijvoorbeeld met dynamische prijzen gaan handelen en verdien jij jouw investering sneller terug, terwijl je ook jouw voordelen van de thuisbatterij behoud.

Meer informatie of een offerte?

image.png

Vraag een gratis adviesgesprek aan

We snappen dat je misschien nog vragen hebt over hoe het precies zit met zo'n thuisbatterij. Daarom geven we je graag de gelegenheid om ze te stellen. Verbreed je horizon en neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek! 

Wat vinden onze klanten van ons?

Je bent natuurlijk niet de eerste die Zonnepanelen Haarlem overweegt. Omdat het anders zo'n 'wij van WC-eend, raden WC-eend'-verhaal wordt, lees je hieronder wat onze klanten van ons vinden. De afgelopen jaren hebben we al duizenden zonnepanelen geïnstalleerd bij je landgenoten.

Stephan - fijne ervaring!

Fijne ervaring gehad met zonnepanelen Haarlem. Super goed advies en denken graag met je mee. De ploeg die op vrijdagmiddag kwam monteren zijn erg gezellige gasten ondanks ze een zeer drukke week hebben gehad. We zijn geen grote afnemer met 7 panelen maar zijn net zo behandeld.

bottom of page